Biertip #2: Big Belly Bar Breda

Gepubliceerd op 14 september 2023 om 21:49

De BBB waar iedereen zich wat mij betreft bij aan zou moeten sluiten: Big Belly Bar in Breda. Je kent Big Belly misschien wel van de heerlijke Liquid Desserts die ze brouwen. Om je vingers bij af te likken, iedere keer weer! Met namen zoals ‘Rum Marshmallow Key Lime Pie IPA’ en ‘Black & Blueberry Maple Syrup Pancake Ale’ loopt het water vanzelf in je mond. Ze brengen hier steeds een nieuwe versie van uit.

Voor de echte Bierbourgondiër

Big Belly Bar & Garden opende in mei 2021 haar deuren en is een plek waar de echte Bourgondiër zijn hart op kan halen. Genieten met een grote G. Ze hebben 24 wisseltaps met craft beer, waarvan de helft is gevuld met eigen bieren. En dat niet alleen. Het eten is ook grandioos. Gerechten om te delen, maar eigenlijk eet je alles liever alleen. Denk aan okonomiyaki, burnt ends (langzaam gegaard buikspek), short-rib en gyoza. Moet ik nog meer zeggen? Absolute aanrader is de Pata Negra op brioche. Alsof een engeltje over je tong pist!

 

Tip: Je kunt diverse Liquid Desserts en andere bieren van Big Belly bestellen via de webshop. Op de pagina van Big Belly zie je welke bieren we momenteel op voorraad hebben. De nummer 26 is bijvoorbeeld een double Shot Italian Coffee Stout van 11%, Untappd score 3,98. Al gaf ik deze zelf een 4,50 tijdens mijn bezoek bij Big Belly Bar. De smaken van espresso, amaretto, vers gebrande koffie, chocola en karamel maken dit tot een volwaardig toetje !

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.