Biertip #1: Overnachten bij Het Anker

Gepubliceerd op 16 november 2022 om 12:08

Slapen bij Brouwerijhotel Het Anker

Voor de bierliefhebber die op zoek is naar een leuk uitje heb ik nog wel een goede tip: ga eens slapen bij Brouwerij Het Anker in Mechelen. Voor de echte bierkenner hoef ik dit niet uit te leggen, maar hier worden o.a. de bekende en geliefde bieren van Gouden Carolus gebrouwen. Je slaapt letterlijk naast de brouwerij en tijdens het ontbijt kijk je uit op de alledaagse bezigheden rondom de oude brouwerij.

Brouwerij & Stokerij

Brouwerij Het Anker is echt nog een originele, klassieke familiebrouwerij waar bijvoorbeeld de houten vaten met een katrol handmatig naar een klein raampje op de bovenste verdieping worden gehesen (dit zagen wij toevallig tijdens het ontbijt). In deze vaten wordt de Gouden Carolus  Single Malt whisky gerijpt die wordt gebruikt om de Gouden Carolus whisky infused te maken.

Naast een bezoek aan de brouwerij inclusief rondleiding en proeverij, kun je ook een excursie doen naar de Gouden Carolus whisky stokerij. In één weekend kun je dus alles te weten komen over hoe bier en whisky gemaakt worden, zien waar dit gebeurt en verschillende smaken van beide brouwsels proeven.

Brasserie

En alsof dat nog niet genoeg is, rol je vanuit je hotelkamer zo de brasserie in die naast de brouwerij ligt. Hier kun je lekker eten en drinken. Uiteraard hebben ze de verschillende bieren van Het Anker vers op de tap, waaronder de jaarlijkse limited edition Indulgence bieren met bijzondere, wisselende smaken. Momenteel is dat de 2022 editie, Festiva. Maar denk ook aan de Maneblusser (pils), Cuvée van de Keizer en de Gouden Carolus Classic. Die laatste is in 2012 uitgeroepen tot beste donker bier ter wereld. Hiermee maken ze ook het stoofvlees dat op de kaart staat. Deze zou ik zeker niet overslaan als je toch daar bent!

Ontbijt

En niet getreurd als je met een kater opstaat, want het ontbijt is absoluut de moeite waard. Niet zo uitgebreid als bij de gemiddelde hotelketen, maar wat ze hebben is van goede kwaliteit en perfect als je iets te diep in het glaasje hebt gekeken de avond vantevoren: scrambled eggs met bacon, verse wafels (die je zelf maakt in een wafelijzer), lekkere kaas, zelfgebakken brood (van het bierbostel dat overblijft tijdens het brouwproces), goede koffie en ga zo maar door. Vanaf je ontbijtbordje kijk je op de brouwerij.

Bruin café

Het Anker ligt ook nog eens op loopafstand van het centrum van Mechelen en het begeijnenhof. De invloed van de familie Anker in deze stad eindigt niet met de brouwerij en stokerij. Zo hebben ze ook een gezellig café in het centrum, ’t Ankertje aan de Dijle. Een klassiek, bruin café zoals je die alleen nog in België aantreft en waar je op een regenachtige middag gezellig en droog een biertje kunt drinken en spelletjes kunt spelen. Wat wil je nog meer?

Microbrouwerij: Batteliek

Nou, misschien houdt jij wel meer van de nieuwe bierstijlen en hedendaagse biercultuur, zoals IPA’s en stouts. Ook dan kun je je hart ophalen in Mechelen. In mei 2022 heeft Het Anker namelijk een microbrouwerij en - distilleerderij geopend, de Batteliek. Dit brouwcafe is gevestigd in een oude kerk maar met een modern jasje. Hier serveren ze exclusieve nieuwe bieren en gedistilleerde dranken die je nog niet geproefd hebt (want ze zijn nu enkel nog te verkrijgen op deze locatie). De zelfgemaakte limonades hebben lekkere smaakjes zoals pompelmoes-hop en gember-citroen. De moeite waard als je met de auto bent (het is nl. wel een stukje rijden vanaf de brouwerij en het centrum) of ideaal als je met je kinderen op pad bent!

Kortom: een perfecte locatie voor een weekendje of nachtje weg met meer dan genoeg gelegenheid voor lekkere biertjes. En mocht je ondanks al deze tips toch nog even tijd op de kamer willen doorbrengen, zorg dan dat je de beroemde bierautomaat niet overslaat. Ja je leest het goed: een automaat waar je 24/7 bierflessen uit kunt trekken. Voor de echte late night cravings 😉

Meer informatie

Op de website van Het Anker vind je meer informatie over de arrangementen die ze aanbieden, de tarieven en beschikbaarheden.

Ervaring delen?

Heb je ook een biertip die je graag met anderen wil delen? Laat het me dan weten via info@beertothebone.nl of via het contactformulier. Mocht je n.a.v. deze blog een bezoek hebben gebracht aan een van de locaties van het Anker, dan hoor ik graag hoe je dit hebt ervaren!

*****

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.