Beerze Brouwerij

Gepubliceerd op 8 augustus 2023 om 21:03

Beerze Bieren 

Karaktervolle bieren gebrouwen van natuurlijke producten en met het traditionele Beerze familie gist. 

 

Beerze is een fijnschalige familiebrouwerij met een rijke historie. Al sinds 1716 brouwen we bier in Vessem, een klein dorpje gelegen aan de oevers van de Beerze in de Brabantse Kempen. Onze brouwwijze grijpt terug naar tradities van weleer waarbij we gebruik maken van aloude familie-recepten, en enkel natuurlijke grondstoffen, die we zoveel mogelijk betrekken uit de omgeving van de Brabantse Kempen. Dit resulteert in rijke, artisanale bieren waar je trots mee proost, elke generatie weer.


Een tijd was het stil maar sinds 2011 is er weer leven in de brouwerij toen Ivo Kaanen, de jongste telg uit de familie, samen met Jasper Langenhoff de roerstok opnam om het brouwerij-erfgoed in ere te herstellen. Het brouwerij-erfgoed is inmiddels uitgebreid met een brouwerij hotel en een nieuw eetconcept, namelijk Mout & Hout. Een plek waar de eeuwen oude techniek van een op hout gestookte keuken met lokaal gebrouwen bier samen komen. Je kunt bij Mout & Hout terecht voor: een lekkere lunch, woodfired diner, steenoven pizza’s, Parilla grill steaks, diverse speciaal bieren aan de bar, high beer, high wine, vergaderingen, trouwerijen, feesten, partijen, personeelsfeesten en een pittoreske brouwerij-tuin met zicht op de hop.

 

Geniet van een van onze onderstaande bieren bij Beer to the Bone en proost!

 

Beerze - The Classic

Stijl: Landbier

De Classic is gebaseerd op een familierecept uit 1930. Opa Harry noemde het simpelweg een landbier. Een geliefd bier in de Brabantse Kempen en omstreken. Een karaktervolle dorstlesser met een milde bitterheid, een subtiel zuurtje van de tarwe en een frisse afdronk die uitnodigt tot een volgende slok. Een Kempische klassieker waarmee we proosten op de contente mens.

 

Beerze - The Brave

Stijl: Golden Ale

De Brave is gebaseerd op een familierecept uit 1948. Het familiegist, in combinatie met speciale Münchener en Vienna mouten, zorgen voor een smaakvol, volmondig en gebalanceerd bier. Licht fruitig aroma, droog in de afdronk met een spoortje zoet. Een goudblond bier met bravoure waarmee we proosten op de stille helden.

 

Beerze - The Bold

Stijl: Tropische tripel

De Bold is een stoutmoedige tripel die subtiel bitter van smaak is met een elegant complex hoparoma. Door te brouwen met hele hopbellen ontstaat een delicaat bouquet van tropisch fruit en citrus gecombineerd met kruiden en bloemige tonen. Daarnaast ondergaat onze Bold een extra hopping met de best geselecteerde aromahoppen, maar waar in het proces dat blijft het geheim van onze brouwer. De Bold is van oudsher een eerbetoon aan de hopoogst waarmee we proosten op het nieuwe jaar.

 

Omloop der Kempen Bier

Stijl: Donker Blond
Voel je een Champion Mondial met het officiële Omloop der Kempen bier van Beerze. Een gesoigneerde Blond met een col van 6% die een cadans vindt tussen verfrissing en smaak en een surplace maakt tussen bitter en zoet. Een bier dat elke kasseivreter graag op z’n palmares wil.
We zijn trots partner van de Omloop der Kempen, een wielerkoers met een prachtige historie. Als Kempische brouwerij met een rijke historie die teruggaat tot 1716 voelen we ons sterk verbonden met ODK.

Het bier is tevens een eerbetoon aan Bob Heiligers, illustrator van het label en wijlen kunstenaar, muzikant, levensgenieter, übertalent en vriend van de brouwerij. Proost Bobby!

 

Brewhouse Special No.1

Stijl: Tripel Elite
Ter ere van de heropening van ons nieuwe brouwhuis in 2022 brouwden we een special die zijn weerga niet kent: De Brewhouse Special No. 1.

De Brewhouse Special No. 1 is een Tripel Elite. Rijk doch gebalanceerd. Krachtig doch subtiel. Volmondig doch soepel. Alles wat je van Beerze gewend bent, zit in dit bier. Om de Special compleet te maken, krijgt het een label dat zijn weerga ook niet kent met een afwerking die je alleen bij de beste whisky distilleerderijen ziet. Elk jaar zal het een ander en bijzonder bier betreffen die uniek is in zijn soort.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.